Yhdistys

Koillis-Lapin Kennelkerho ry:n perustamiskokous pidettiin 19.05.1981, ja vielä näin yli kolmekymmentä vuotta kestäneen toiminnan jälkeenkin, riittää virkeitä harrastajia yhdistykseemme. 

Toimintamme alkoi seuraavin sanoin vuonna -81:

Sekä "ajokoiramiehet" että "kanakoiramiehet" pitivät kerhon perustamista tarpeellisena siksi, että yhteinen rekisteröity yhdistys, jonka kautta voitaisiin anoa kokeet ja näyttelyt paikkakunnalle. Yleisesti uskottiin kerhon perustamisen elvyttävän toimintaa myös nyt heikosti toimivien erillisten koirakerhojen kennelihmisten parissa. Näyttelyn aikaan saaminen Kemijärvelle todettiin niin kovaksi hommaksi, että vain kaikkien koiraharrastajien yhteistyöllä siinä onnistuttaisiin... (Suora lainaus perustamiskokouksen pöytäkirjasta)

Tämän perustamiskokouksen kantajäsenillä oli jo tuolloin kauaskantoiset visiot, jotka ovat kantaneet aina näihin päiviin saakka, ja toiminta ei näytä edelleenkään taantumisen merkkejä. 

Hieman yhdistyksestämme:

Koillis-Lapin Kennelkerholla on oma aidattu koulutuskenttä Kemijärven Särkikankaalla Riekkoniemessä, puhdasvetisen Kemijärven rannassa. Samalla alueella harrastetaan ahkerasti läpi kesän VEPEä, agilitya, TOKOa jne. Kokeita sekä näyttelyitä pidetään pienen matkan päässä Riekkoniemestä Liikuntahallilla, joka on ollut käytettävissämme niin sisä- kuin ulkoaktiviteetteja järjestäessämme. Virallisten luonnetestausten paikkana olemme saaneet käyttää Kemijärven raviradan aluetta, joka soveltuu tarkoitukseensa loistavasti. On hienoa, että yhteistyömme eri tahojen kanssa on toiminut näin mutkattomasti jo vuosia. Kiitokset siitä! 

Metsästyslajeihin, kuten linnun- ja hirvenhaukkuihin, jälkitreeneihin ja kisoihin, antaa Kemijärven ja naapurikuntien perinteinen peräpohjalainen Lapin luonto, meille mittaamattomat mahdollisuudet ja puitteet täysipainoiseen harrastamiseen.  

Koillis-Lapin Kennelkerhon tarjoama toiminta jäsenille sekä harrastajille jäsenyhdistyksemme ulkopuoleltakin, on aina ollut monipuolista, ja kerho panostaa monipuolisuuden lisäksi laadukkaaseen opetukseen (mm. kurssit/kouluttajat jne.) sekä yhdessä tekemisen tärkeyteen.

Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan yhdistyksemme toimintaan!